Burányi Csilla - Gloucester

Az Erasmus+ program keretén belül egy hetet tölthettem el Gloucesterben, az Egyesült Királyságban, 2016 júliusában földrajz tanároknak szervezett kurzuson. A csoportomban rajtam kívül volt még egy lengyel egy horvát és egy litván kolléga. A kurzus célja, hogy megismertessen bennünket a földrajz tanítás modern módszereivel, amit később saját tanítási óráinkon kamatoztatni tudunk.

Érkezésem utáni napon elutaztunk Bath-ba, melynek fürdőkultúrája a római korig vezethető vissza. Második napon a közeli Cheltenhambe utaztunk, ahol tulajdonképpen a kurzus zajlott. A hét folyamán itt vettünk részt előadásokon (C.L.I.L. - Content and Language Integrated Learning, The Teaching of Humanities in British Secondary Schools: The National Curriculum, Materials, Methods, Standards, stb.) és "workshopokon", ahol a résztvevők bemutatták saját országuk iskolarendszerét, saját bevált módszertanukat, megosztottuk egymással gondolatainkat.

Óriási élményt nyújtott az egyik nap, amikor Worcesterbe látogattunk egy középiskolába, ahol földrajz órákon hospitáltunk, különböző korosztályú csoportoknál.

 

worcester in class 550x650

 

Wales közelsége lehetővé tette, hogy ellátogassunk az Egyesült Királyság eme zugába és kirándulást tegyünk egy walesi szénbányába, majd Cardiffba.

Utolsó napok egyikén ellátogattunk a közeli Tewkesbury-be, ahol a modern városrendezés szabályaival ismerkedtünk meg.

Nagyon elégedetten, feltöltődve, új ötletekkel és gondolatokkal térhettem haza. A kurzus struktúrája átgondolt és kiegyensúlyozott volt.Étkezéssel
kapcsolatos ügyintézés személyesen a titkárságon és telefonon is

KIZÁRÓLAG

Kedden:  08:00-tól 10:00 óráig

Szerdán: 15:00-tól 16:30-ig lehetséges!


Étkezés lemondására minden nap 09:00 óráig a titkar@mezosuli.hu e-mail címen van lehetőség (a később érkező bejelentést csak a beérkezést követő második napra tudjuk befogadni).

Közétkeztetéssel kapcsolatos kérdéseire a 06 1 872 9279-es telefonszámon, illetve az etkezes@zuglo.hu e-mail címen kaphat tájékoztatást. 


Az intézmény fenntartója és üzemeltetője:

kptk logo 250x104px

1149 Budapest, Mogyoródi út 21.
Tankerületi igazgató: dr. Házlinger György
Telefon: 795-8227
E-mail: kozeppest@kk.gov.hu
Web: www.kk.gov.hu/kozeppest


Közép-Pesti Képeslap

kepeslap


ZF logoKárolierasmuskerjsegits

Digitális
Gyermekvédelmi
Stratégia
(online gyermekvédelem)


Tisztelt Szülők/Gondviselők!

Az Önkormányzat Képviselő Testülete 3/2017. (I.26.) határozatával döntött arról, hogy 2017.02.28-ával a Zuglói Intézménygazdálkodási Központot (ZIK) megszűnteti. Az étkezéssel kapcsolatos feladatokat továbbiakban Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Polgármesteri Hivatala látja el.

hatartalanul logo okoiskola   Erasmus.jpg