Szilvási Csaba József - Southampton (leader course)

Voltaképpen egyik napról a másikra csöppenhettem bele egy élményekkel és újszerű szakmai ismeretekkel alaposan megtűzdelt angliai továbbképzésbe.

A képzés célja az volt, hogy minél gyakorlatiasabb formában, lehetőség szerint a vezetői kompetenciákat a középpontba helyezve, mutassák be az angol iskolarendszert. Ennek megfelelően több intézménytípusban is látogatást tehettünk, ahol a hétköznapi tevékenységeket közvetlen közelről láthattuk. Az intézménylátogatások alkalmával a pedagógusok, vezetők és egyéb szakemberek széles körével volt alkalmunk kerekasztal beszélgetéseken részt venni.

A gyakorlati jellegű tevékenységek köre nem merült ki iskolalátogatásokban. Angol nyelvi készségeink fejlesztéséhez egy igen szórakoztató személyiségű, egykori gyarmati kormányzó fiaként született, nyelvészt köszönthettünk körünkben. Bár nem várt fordulat volt a nyelvi foglalkozás egy alapvetően vezető beosztást betöltő kollégáknak meghirdetett kurzuson, mégis kellemesen és hasznosan teltek az angol órák.

 

saint denys school southampton 550x209

 

A kurzus szerves részét képezték előadások is, amiket az angol oktatási rendszer szinte minden szintjéről érkező munkatársak tartottak. Előfordult az is, hogy előadóink régi barátként találkoztak ismét, ami vidámabb köntösbe bújtatta az amúgy néha igen száraz tényanyagot. 

A legtöbb foglalkozás helyszínéül egy jóval több mint száz éves hotel épülete szolgált felújított, de mégis ódon falakkal, fa lépcsővel és néhol igen apró tölgy ajtókkal. A legnépszerűbb hely az épületben az előadó terem díszes kőfaragásokkal díszített kandallójának környéke volt noha már évtizedek óta nem ropogott tűz a helyiség falai között.

 

southampton school 550x293

Ami a kurzus szervezését és lebonyolítását illeti, váratlan volt számomra a résztvevők létszáma. Több mint harmincan ültünk asztalhoz az előadások idején, mivel két kurzus témáit igyekeztek a szervezők a lehető legjobban összeegyeztetni. Az iskolalátogatások során viszont az alacsony létszámú csoportok voltak a jellemzők, ami néha csupán négy-öt főt jelentett.

Zárszóként csak annyit, hogy aki csak teheti vágjon bele egy külföldi továbbképzésbe, mert akár csak egy egy hetes kurzus is hónapokig tartó motiváló hatással járul hozzá nevelői, oktatói tevékenységünkhöz.Étkezéssel
kapcsolatos ügyintézés személyesen a titkárságon és telefonon is

KIZÁRÓLAG

Kedden:  08:00-tól 10:00 óráig

Szerdán: 15:00-tól 16:30-ig lehetséges!


Étkezés lemondására minden nap 09:00 óráig a titkar@mezosuli.hu e-mail címen van lehetőség (a később érkező bejelentést csak a beérkezést követő második napra tudjuk befogadni).

Közétkeztetéssel kapcsolatos kérdéseire a 06 1 872 9279-es telefonszámon, illetve az etkezes@zuglo.hu e-mail címen kaphat tájékoztatást. 


Az intézmény fenntartója és üzemeltetője:

kptk logo 250x104px

1149 Budapest, Mogyoródi út 21.
Tankerületi igazgató: dr. Házlinger György
Telefon: 795-8227
E-mail: kozeppest@kk.gov.hu
Web: www.kk.gov.hu/kozeppest


Közép-Pesti Képeslap

kepeslap


ZF logoKárolierasmuskerjsegits

Digitális
Gyermekvédelmi
Stratégia
(online gyermekvédelem)


Tisztelt Szülők/Gondviselők!

Az Önkormányzat Képviselő Testülete 3/2017. (I.26.) határozatával döntött arról, hogy 2017.02.28-ával a Zuglói Intézménygazdálkodási Központot (ZIK) megszűnteti. Az étkezéssel kapcsolatos feladatokat továbbiakban Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Polgármesteri Hivatala látja el.

hatartalanul logo okoiskola   Erasmus.jpg