Intézményi bemutatás

Dr Mező Ferenc Általános Iskola

1144.Budapest Ond vezér park 5.

Intézményünk Zugló legnagyobb általános iskolája, a Füredi úti lakótelepen, 27 osztállyal, 659 tanulóval, több funkciós sportpályával működik.

MOA egyik alapító intézményeként az olimpiai eszme határozza meg mindennapjainkat. : CITIUS - ALTIUS - FORTIUS-(GYORSABBAN, MAGASABBRA, ERŐSEBBEN)

Pedagógiai alapelveink:

  • Személyiségközpontú nevelésünk, szülő, gyermek pedagógus együttműködésén alapuló partneri viszonyból ered.
  • Tanulóinknak motiváló, megértő, szerető közeget teremtünk, ahol a figyelem fókuszában ő áll, számít, amit mond, fontosnak érzi magát, teljesedik az egyénisége, sikerélménye van.
  • Értékeinket a hagyomány és új szintéziséből teremtjük.
  • Esélyegyenlőséget biztosítunk a különböző adottságú és képességű tanulóinknak, differenciált képességfejlesztéssel és tehetséggondozással.
  • ÖKOISKOLAKÉNT a fenntartható fejlődés és jövő jegyében megismertetjük tanulóinkat a környezetvédelem jelentőségével és az egészségtudatos életmóddal.
  • Alkalmazható, korszerű, gyakorlatias ismeretet és tudást közvetítünk.
  • A kötelezően meghatározott óraszámokon kívül lehetőséget biztosítunk fakultációs rendszerben angol nyelv, matematika, informatika, és pénzügyi kultúra tantárgy tanulására.
  • Olimpiai iskolaként a sportágak széles kínálatával növeljük tanulóink fizikai álló-és küzdőképességét. Megismertetjük az aktív mozgás és játék örömének élményével, a szabályok követésével, az egyéni és közös siker elérésének kritériumaival.
  • A klasszikus szocializációs folyamatokat új alapokra helyezzük a mai kor elvárásainak megfelelően: közösségi munka, önkéntesség, tolerancia, integráció.
  • Hazai és nemzetközi külső partneri kapcsolatok építésével (pályázatok: Határtalanul,Erasmus+, együttműködések sportegyesületekkel, pl. kézilabda, röplabda stb.) biztosítunk lehetőséget arra, hogy a sokszínűség, nyitottság, tolerancia a mindennapokrészévé váljon.

 

 

Megtekinthetik iskolánkról készült bemutatót:

 

Loading...


Étkezéssel kapcsolatos ügyintézés :

Elektronikus úton e-mailben (etkezes@mezosuli.hu),

Személyes ügyintézésre csak indokolt esetben, előre egyeztetett időpontban tudunk lehetőséget biztosítani.


Étkezés lemondására minden nap 09:00 óráig a etkezes@mezosuli.hu e-mail címen van lehetőség (a később érkező bejelentést csak a beérkezést követő második napra tudjuk befogadni).

Közétkeztetéssel kapcsolatos kérdéseire a 06 1 872 9432-es telefonszámon, illetve az etkezes@zuglo.hu e-mail címen kaphat tájékoztatást. 


Az intézmény fenntartója és üzemeltetője:

kptk logo 250x104px

1149 Budapest, Mogyoródi út 21.
Tankerületi igazgató: dr. Házlinger György
Telefon: 795-8227
E-mail: kozeppest@kk.gov.hu
Web: www.kk.gov.hu/kozeppest

Eseménynaptár

Előző hónap Október 2023 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 39 1
week 40 2 3 4 5 6 7 8
week 41 9 10 11 12 13 14 15
week 42 16 17 18 19 20 21 22
week 43 23 24 25 26 27 28 29
week 44 30 31

Közép-Pesti Képeslap

kepeslap


ZF logo


ZF logoKárolierasmuskerjsegits

Digitális
Gyermekvédelmi
Stratégia
(online gyermekvédelem)


Tisztelt Szülők/Gondviselők!

Az Önkormányzat Képviselő Testülete 3/2017. (I.26.) határozatával döntött arról, hogy 2017.02.28-ával a Zuglói Intézménygazdálkodási Központot (ZIK) megszűnteti. Az étkezéssel kapcsolatos feladatokat továbbiakban Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Polgármesteri Hivatala látja el.

hatartalanul logo okoiskola   Erasmus.jpg